Project Aan Zee.

Project Aan Zee.

De straat Aan Zee heeft op het talud van het historische zeedijkje kinderkopjes als beschermend materiaal. Deze kinderkopjes lopen echter niet over de gehele lengte van de straat maar stopt ter hoogte van de Van Baaksteeg!  De aanwonenden vonden dat de kinderkopjes doorgetrokken moesten worden tot aan de Gasthuisstraat en dat kon volgens hen prima met de vrij gekomen kinderkopjes van het Kerkplein. In overleg met de BVVS en de gemeente is besloten om het gebied wat breder aan te pakken en, naast de historische zeedijk, ook de parkeerplaats en het gebied rondom mee te nemen. Het project schiet inmiddels mooi op en de parkeerplaats is alweer in gebruik genomen.

Het houten trapje die dienst deed als opgang naar de parkeerplaats is inmiddels vervangen door een betonnen trap en wordt er gewerkt aan het egaliseren en aanvullen van de bermen. Ook het talud van de oude zeedijk, liggend aan het fiets- / wandelpad,  wordt onderhanden genomen en ook hier zullen kinderkopjes worden opgenomen in het straatbeeld.

Bij de gemeente ligt nog het verzoek om ook een laadpaal voor elektrische auto’s toe te voegen aan de parkeerplaats. De aanwonenden van Aan Zee hebben namelijk geen mogelijkheid om dat bij hun voor de deur te doen. De gemeente wil hiervoor echter eerst een gemeente-breed laadpalen-plan opstellen.

2019-04-10T07:13:04+00:00 februari 22nd, 2019|Stadsranden, Groen & Infra|0 Comments

Reageren

F
F
Contact :

Naam:

Email: